Effectief behandelen mylogenics

  • Mylogenics Efficiënt behandelen

Effectief behandelen

Vanuit het fysiotherapeutisch werkveld zie ik dat er helaas verschil is in kwaliteit op het gebied van paramedische zorg. Helaas leidt dit tot langdurige blessures, ziektewet, minder bewegen, minder energie en soms onnodige ingrepen zoals bijvoorbeeld operaties. Een paramedisch behandelaar moet één gouden regel hebben: is er na 2-3 behandelingen geen of weinig resultaat: bekijk en behandel vanuit een andere invalshoek!

Werkwijze Mylogenics Thom van Straten SPORT
Ons streven is u in recordtijd klachtenvrij krijgen. Vaak zien wij dat een paar behandelingen genoeg zijn. Onze behandelingen worden vanuit 3 verschillende perspectieven bekeken: het neuro-vasculair systeem, alle spieren in het bewegingsapparaat en het hormonaal systeem.

Te mooi om waar te zijn?
Best begrijpelijk dat u wellicht twijfelt over de behandeling; succes is nooit gegarandeerd. Een feit is dat wij al diverse klanten binnen een korte termijn geholpen hebben. Hier zaten ook diverse mensen tussen die ”de hoop” eigenlijk al hadden opgegeven.

Niet-gecontracteerde zorg
Als erkend fysiotherapeut ben ik niet aangesloten bij zorgverzekeraars. Ik wil mijn onderzoek en behandelingen op eigen voorwaarden kunnen invullen. Dit betekent dat wij zelf de duur, frequentie en en invulling bepalen die nodig is om uw kwaliteit van leven terug te geven. Houdt er rekening mee dat u binnen zowel 15 of 45 minuten klaar kunt zijn; dit is afhankelijk of uw doel bereikt is.

Behandeling voor de lange termijn
Er is een reden waarom uw lichaam niet doet wat u wilt. Vaak zal u iets in uw dagelijks leven moeten aanpassen of toevoegen om ook blijvend resultaat te zien. Vaak heeft dit te maken met bewegen, voeding of suppletie. Als wij wél raak schieten dan moet u vaak gelijk verlichting ervaren. Deze ervaring geeft ons veel voldoening!

Investering
U betaalt €50 voor een behandeling, na afloop van de behandeling krijgt u een factuur per mail. Helaas worden onze behandelingen niet vergoed door de zorgverzekeraar. Wilt u doelgericht en snel op zoek naar een oplossing? Grote kans dat wij u kunnen helpen!

Diepgang werkwijze

Neuro-vasculair systeem
Er zijn diverse punten in het lichaam waar het zenuwstelsel en het lymfatisch systeem samen komen. Zenuwen zorgen voor de aansturing van bewegingen, gevoel, maar geeft ook informatie aan ons centraal zenuwstelsel. Het lymfesysteem is het drainagesysteem voor ongewensten stoffen. Het is belangrijk voor de afweer tegen ziekten en infecties, en voor het opruimen van afvalstoffen uit de weefsels. Wanneer een spier informatie mist van buiten (omgeving) of binnen (centraal zenuwstelsel) zijn er 2 opties: een spier verkort (spanning) of verzwakt (inhibitie). Dit leidt tot spanning en pijn. Met het masseren van neuro-lymfatische punten stimuleren wij de afvoer van afvalstoffen en de input van neurologische signalen. Dit leidt tot minder pijn en een toename in kracht.

Neuromusculair systeem
Dit systeem omvat de onderlinge samenwerking tussen het zenuwstelsel en alle spieren in je lichaam. Deze voortdurende onderlinge communicatie kan vanuit centraal of uit de spier verstoord zijn. Een spier verkort (spanning) of verzwakt (inhibitie) Dit leidt tot spanning of pijn. Er zijn diverse dwars – of lengtechnieken die wij toepassen op diverse spieren. Door gerichte testen weten wij vaak snel welke spieren behandeld worden. Na een behandeling willen wij gelijk resultaat zien. Dit moet uit een her-test blijken: meer bewegingsuitslag of meer kracht of minder/geen pijn tijdens bewegen.

Hormonaal systeem
Zoals u wellicht wel weet is het hormonaal systeem van groot belang voor uw kwaliteit van leven. Het bepaald uw energieniveau, stofwisseling, eetlust, slaapkwaliteit, lichaamssamenstelling enzovoorts. Maar het hormonaal systeem is ook een belangrijk aspect met betrekking tot blessures. Zo zijn bijvoorbeeld stress, verkeerd of te weinig voeding en slecht slapen belangrijk herstel- belemmerende factoren. Vaak weet men dit wel, maar hoe moet u hier mee omgaan?

Opleidingen
-Fysiotherapie Bachelor of Science
-Mylogenics Activation, Release, Rehab en Advanced
-Overload TOP A (TOP B en C staan op planning)
-Sport en Bewegen MBO 4 Alkmaar
-TRX suspension trainer/ Voedingsconsulent
-Personal Hormonal Profiler (PHP) Overload
-Powersledtrainer/Kettlebell trainer Overload
-Personal training NASM
-Sportmassage en Kinesiotaping, Triggerpoint en Cupping massage

Sportervaring

-Halve marathon van Egmond
-Mudmasters
-Strong viking run 42KM
-HHW en Alkmaar City-run
-Dam tot Dam- loop