Blessure en Herstel

Een blessure kan ervoor zorgen dat u tijdelijk of helemaal stopt met bewegen. In de acute fase van een blessure wordt rust ook aangeraden. Echter moet het lichaam vervolgens dan al snel geleidelijk en stapsgewijs belast worden. Er moet een balans zijn tussen de belasting/training en  belastbaarheid van het lichaam.

Wij willen onze fysiotherapeutische kennis gebruiken om u belastbaarheid te verhogen. Naast ons werk bij Thom van Straten SPORT zijn wij tevens werkzaam bij fysiopraktijk Fysiomedix in Heerhugowaard en ’t veld. Hier zien wij veelvuldig uiteenlopende blessures, zoals: nieuwe knieën of heupen, voorste kruisbandreconstructies, rug- of nekklachten, tennisellebogen.

Met betrekking tot behandeling kan er gekozen worden verschillende (fysiotherapeutische) interventies, enkele voorbeelden zijn: sportmassage, triggerpoint-behandeling, cupping en/of kinesio- en sporttaping.

Wij zijn van mening dat onze medische kennis goed aansluit binnen personal training en groepslessen. Zo wordt er indien noodzakelijk naast de les advies en informatie gegeven met betrekking tot blessures. Thom van Straten SPORT wilt alle aspecten binnen ”gezond zijn en blijven” aanpakken.

Heeft u op dit moment een meeslepende blessure maar wilt u toch graag bewegen? Wij raden u, in het begin, personal training of small-group training aan. Wij kunnen u binnen deze lessen in eerste instantie dan intensief begeleiden en uitzoeken wat uw belastbaarheid is.

Hopelijk zien wij u snel bij één van onze lessen!