Cupping

Cupping is een massagetechniek die is ontwikkeld om gifstoffen en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken. Het gevolg is dat spieren beter doorbloed worden. De speciale glazen bokaaltjes worden vacuüm op de huid worden aangebracht. Het gevolg is een forse dieptewerking. Cupping is een vorm van acupunctuur die gericht is op de beweging van energie, bloed, en lichaamsvloeistoffen. De vastgezogen cups op de huid vervoeren energie en bloed naar een plaats waar de verstorende energie het lichaam via de poriën kan verlaten. Het lichaam wordt eerst gemasseerd met massageolie, waarna er cups worden aangebracht op strategische plaatsen.

Triggerpoint massage

De triggerpoint massage kan oplossing bieden voor mensen die langdurig pijn ervaren. In dit geval gaat het om pijn die wordt veroorzaakt door triggerpoints. Dit zijn spierknopen, die ontstaan in een spierstreng ergens in het lichaam. Een triggerpoint is pijnlijk bij externe druk straalt uit naar een ander gebied. Vaak provoceert dit de herkenbare klachten. Triggerpoints zijn spiervezels die continu aangespannen zijn. Dit heeft tot gevolg dat bloeddoorstroming belemmerd wordt en afvalstoffen zich ophopen. De triggerpoints zijn met een speciale massagetechniek goed te behandelen waardoor de pijn en de symptomen op uiteindelijk verdwijnen.

Sportmassage

Het lichaam zit geweldig in elkaar en kan veel (fysieke en mentale) belasting verduren. Dit betekent echter niet dat het lichaam onuitputtelijk is.  Na langdurige inspanning raakt het lichaam verzuurd en vermoeid en is rust noodzakelijk. Zonder (tijdelijke) rust kan het lichaam niet voldoende herstellen en zullen fysieke prestaties stagneren of afnemen. Een sportmassage kan het herstelproces versnellen door een periodieke massage in te plannen. Binnen 30 tot 60 minuten masseren wij de spanning uit de spieren waardoor er ontspanning en rust in het lichaam optreedt. In de massages wordt er tevens gebruik gemaakt van een massagepistool die met een instelbare frequente gemakkelijk en snel grotere gebieden van het lichaam kan behandelen! Ook uw lichaam kunt zo nu en dan een APK gebruiken!

Kinesiotape 

Kinesiotape is materiaal dat veel wordt gebruikt bij sport & revalidatie. De tape wordt met aanspanning aangebracht op het lichaam waardoor de (opper)huid wat omhoog komt. Dit leidt tot meer doorbloeding en uiteindelijk sneller herstel. Kinesiotape wordt in de verloop van de spier aangebracht. Het tape ondersteunt zo de functie van de spier. Kinesiotape is vooral in het begin van het revalidatieproces een meerwaarde. Het heeft de voorkeur om gedurende de revalidatieperiode het gebruik van kinesiotape af te bouwen. Specifieke krachttraining zal in het verloop van het revalidatieproces steeds belangrijker worden.

  • Triggerpointmassage 30 min/ €30 en 60 min/ €50
  • Cupping per behandeling: €50
  • Sportmassage: 30 min/ €30 en 60 min/€50
  • (Kinesio) Tape: afhankelijk van hoeveelheid tape €5 of €10

Prijzen zijn inclusief 9% BTW
Indien behandeling aan huis zijn er extra kosten

Tijd: In overleg met u
Plaats: Weerelaan 163 in Heerhugowaard of bij u thuis