Obese Lifestyle programma

 • Obese Lifestyle program

(Morbide) obesitas in Nederland

Volgens recente cijfers is de helft van de Nederlanders te zwaar. Overgewicht is niet fijn, maar wanneer blijkt dat het lichaam dusdanig zwaar is dat er (morbide) obesitas wordt geconstateerd hopen wij dat er alarmbellen in uw hoofd af gaan. Bij morbide obesitas is er een verhoogde kans op aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten. Wanneer er (morbide) obesitas wordt geconstateerd wordt het tijd om het roer drastisch om te gooien. Bent u hier klaar voor? Lees dan verder!

Obesitas Lifestyle Programme

In het Obesitas Lifestyle Programme wordt u gedurende 6 maanden begeleid door 3 personal trainers. Het voordeel van training van training met 3 verschillende personal trainers zit hem voornamelijk in de verschillende kernkwaliteiten. Ook blijkt uit de praktijk dat het samenwerken binnen een team de sporter, maar ook de personal trainers scherp houdt omdat valkuilen eerder worden geconstateerd. In het programma zit een logische opbouw en afbouw van personal training/ persoonlijke begeleiding.

In de eerste 3 maanden staat persoonlijke begeleiding gericht op afvallen en lifestyle centraal. Er is intensief contact en begeleiding en in en buiten de lessen om wordt veelvuldig geëvalueerd. Na 3 maanden personal training is de communicatie tussen personal trainer en sporter nog steeds intensief, echter moet de sporter naast personal training een start maken met participatie aan groepslessen. Zo zal de sporter geleidelijk leren om op eigen initiatief te starten aan lessen. Aan het eind van het programma moet u in staan zijn om zelfstandig verder af te vallen, dan wel om uw gewicht onder controle houden. Logischerwijs wordt het programma wat goedkoper naarmate het programma volgt. De resultaten zijn tot dusver positief mensen die hebben deelgenomen.

Net zoals in het personal training programma ligt de focus in het programma op 6 domeinen, namelijk:

1. Slaap
2. Immuunsysteem
3. Ademhaling
4. Beweging
5. Voeding
6. Stress

In sommige sportscholen wordt er voornamelijk gekeken naar het onderdeel voeding en bewegen. Als er aanpassingen in het voedingspatroon worden gemaakt in combinatie met meer beweging kan dit heel effectief zijn. De praktijk leert echter dat een sporter soms geen resultaat haalt, terwijl hij/zij alle aanwijzingen van een personal trainer opvolgt. Er is dan een vergrote kans dat het probleem dan in een ander ”domein” aanwezig is.

Verander uw leven en wees gezond!

Uit ervaring blijkt sommige mensen zich schamen om hulp te zoeken bij professionals. Wanneer de dit echter wordt gedeeld wordt met vrienden en familie blijkt dat hier altijd positief op gereageerd wordt! Het programma is niet makkelijk en u zult er tijd in moeten steken. Maar wij als personal trainers en uw dichte omgeving zullen er alles aan doen om u te helpen in dit proces. Houd er wel rekening mee dat u uiteindelijk zelf het succes van dit programma bepaald. Bent u nu echt klaar mee met uw ongezonde lifestyle? Kunt u geen trap oplopen of spelen met uw kind zonder dat u binnen no-time buiten adem ben? Wees dan verstandig en onderneem stappen!

 • Maand 1 t/m 3
 • 3 keer personal training in de week
  Voedingsadvies
  Wegen en meten
  Evaluatiemomenten
 • €300 per maand
 • Maand 4 t/m 5
 • 2 keer personal training in de week
  1-2 keer groepsles in de week
  Wegen en meten
  Evaluatiemomenten
  Voedingsadvies
 • €250 per maand
 • Maand 6
 • 1 keer personal training in de week
  1-2 keer groepsles in de week
  Wegen en meten
  Evaluatiemomenten
  Voedingsadvies
 • €200 per maand