• Voorlichting op de werkvloer

Elke werkgever streeft naar perfectie; een innovatief, groeiend en succesvol bedrijf enerzijds met tevreden, energiek en gemotiveerd personeel anderzijds. Het vinden van een perfecte balans is vaak ingewikkeld. Op basis van fysiotherapeutische kennis en ervaring uit het werkveld bieden wij diverse workshops aan.

Informatieve workshops
Onze workshops dragen wij bij aan een stukje gezondheid.  Zo bespreken wij alledaagse onderwerpen, zoals: omgang met lichamelijke klachten, het perfecte trainingsschema, het nut van voeding en diëten, mentale en fysieke gezondheid of het belang van hormonaal balans. Wij creëren meer duidelijkheid met betrekking tot moeilijke onderwerpen. Onze workshops zijn duidelijk, informatief, proactief en biedt praktische handvaten.

Enkele voorbeelden
Spiermassa: voor het behoud van spiermassa zijn koolhydraten noodzakelijk. Koolhydraten worden opgeslagen in de spier en lever als glycogeen. Bij het vermijden van koolhydraten zal het lichaam naast vet ook eiwit gebruiken als energietoevoer met tot gevolg dat het spiermassa naar beneden gaat.
Training: een ideale training duurt niet langer dan circa 40 minuten. Dit is het kantelpunt tussen testosteron-groeihormoon en cortisol. Wij constateren dat langer als 40 minuten trainen een stressreactie tot gevolg kan hebben. Niet echt handig voor mensen die laag in energie zitten of  in een depressie zitten.
Voeding: 90% van de mensen die afvalt met betrekking tot een dieet is binnen 5 jaar terug op, of zelfs boven hun oorspronkelijke gewicht. Bij kinderen loopt 35-40% het risico om zwaarlijvig te worden. De mensen die het meest met voeding bezig zijn, dus in de vorm van diëten of calorieën tellen, halen vaak weinig en kortstondig resultaat

Invulling workshops
Iedereen bekijkt de term ”gezond” zijn op zijn eigen manier. Hieronder ziet u een mogelijke invulling van onze workshops.

Fysieke klachten
-Waarom overkomt mij dit? (en hoe kom ik er weer van af?)
-Neuromusculaire systeem;
-Praktijk> hoe kan ik het neuromusculair systeem beïnvloeden?
-Wat is de ‘perfecte zithouding’
-De ‘gouden’ spieren
-Preventieve tips

Het perfecte trainingsschema
-Het geheim van doorzetten
-Hoe haal ik mijn doel?
-Wanneer ben ik gezond?
-Praktijk> praktische testen voor vrijwilligers
-De balans tussen inspanning en ontspanning
-Wat is mijn perfecte trainingsschema?

Voeding en dieten
-Intermetting Fasting, Keto, Sonja Bakker of weer een ander dieet?
-Waarom kom ik zo snel aan? (en mijn buurvrouw, zus of vriend niet?)
-Wanneer ben ik gezond?
-Het bouwen van een basis> hormonaal balans
-Praktijk; heerlijke maar eenvoudige voorbeelden!

Andere invulling?
Bovenstaand is een mogelijke invulling van één of meerdere workshops. In overleg kunnen wij het onderwerp binnen uw bedrijf of organisatie bepalen. Ons hoofddoel: informeren, adviseren en motiveren!